print Energifordeling pr portioner

Rød spidskålsråkost

Af Hartvig & Engell 540 kcal pr portioner (525g)

Varer til 2 portioner

Ingredienser til 2 portioner

Rød spidskålsråkost:
• 150 g sorte linser, forkogte
• 250 g rød spidskål, finthakket f.eks. i en foodprocessor eller med en kniv
• 300 g gulerod, revet groft
• 150 g brombær eller 1 æble eller 1 pære, finthakket
• Saft og fintrevet skal fra 1 økologisk citron
• 1 spsk. nigellafrø, tørristet på en pande

Peanutbutterdressing:
• 2 spsk. peanutbutter, kan erstattes med hjemmelavet nøddecreme (se opskrift side 64)
• Saften fra 1⁄2 økologisk citron
• 4 spsk. ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie
• Evt. lidt vand
• 2 x 50 g landbrød (se opskriftside 104) ristet i ovnen eller på en brødrister

Fremgangsmåde

Rød spidskålsråkost:

Bland forkogte linser, spidskål og gulerod. Vend med brombær. Drys med nigellafrø og saltflager.

Peanutbutterdressing:

Rør dressingen sammen af peanutbutter, citronsaft og olivenolie. Tilsæt salt og peber, og rør igen. Fordel den ud over råkosten. Serveres med ristet fuldkornsbrød.

Frk. Skrump anbefaler: Erstat gulerod med blomkål.

Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost