Varer til 2 portioner
Ingredienser til 2 portioner
Rød spidskålsråkost:
• 150 g sorte linser, forkogte
• 250 g rød spidskål, finthakket f.eks. i en foodprocessor eller med en kniv
• 300 g gulerod, revet groft
• 150 g brombær eller 1 æble eller 1 pære, finthakket
• Saft og fintrevet skal fra 1 økologisk citron
• 1 spsk. nigellafrø, tørristet på en pande
Peanutbutterdressing:
• 2 spsk. peanutbutter, kan erstattes med hjemmelavet nøddecreme (se opskrift side 64)
• Saften fra 1⁄2 økologisk citron
• 4 spsk. ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie
• Evt. lidt vand
• 2 x 50 g landbrød (se opskriftside 104) ristet i ovnen eller på en brødrister
Fremgangsmåde
Rød spidskålsråkost:
Bland forkogte linser, spidskål og gulerod. Vend med brombær. Drys med nigellafrø og saltflager.
Peanutbutterdressing:
Rør dressingen sammen af peanutbutter, citronsaft og olivenolie. Tilsæt salt og peber, og rør igen. Fordel den ud over råkosten. Serveres med ristet fuldkornsbrød.
Frk. Skrump anbefaler: Erstat gulerod med blomkål.
Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost
Opskrift af
Seneste kommentarer