Varer til 16 portion
Ingredienser til 16 portion
Kagedej:
100 g mørk chokolade 70-75%, hakket
100 g smør
4 æg, (deles i hvider og blommer)
1 tsk vaniljepulver
75 g mandelmel (mandler som blendes til mel)
75 g Suvida Søde/Bagemiddel
25 g skummetmælkspulver
en springform (ca. 22 cm i diameter)
Chokoladeglasur:
30 g hasselnødder (tørristet)
75 g smør
3 spsk piskefløde
100 g mørk chokolade 70-85%, finthakket
3 spsk kakaopulver (45 g)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 160 grader varmluft eller 180 grader alm ovn.
Blend mandlerne til mel i en foodprocessor.
Smelt hakket chokolade og smør i en skål over et vandbad. Vandet i gryden må ikke koge, men skal kun lige holdes varmt, så chokolade og smør smelter langsomt i skålen. Rør løbende i chokolademassen.
Del æggene i hvider og blommer. Pisk blommerne med vaniljepulver og flydende sødemiddel i en skål.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker i en skål.
Rør æggeblommerne i chokolademassen når den er helt smeltet.
Rør mandelmel sammen med Suviada Søde/Bagemiddel og skummetmælkspulver.
Kom det i chokolademassen og rør det godt sammen. Vend forsigtigt æggehviderne i dejen.
Smør en springform med smør eller flydende kærgaarden.
Fordel dejen i formen og bag den midt i ovnen i ca 25-30 minutter,
Tjek med en strikkepind el.lign. at den er gennembagt. Lad den køle af i formen.
Løsn kagen fra formen, læg den på et fad.
Chokoladeglasur:
Hak nødderne og rist dem på en tør pande i ca 2 minutter.
Smelt smør, fløde og chokolade over et vandbad. Vandet må ikke koge, men skal kun lige holdes varmt. Rør løbende i chokolademassen. Når det er helt smeltet røres kakaopulver i, så det får en tykkere konsistens.
Kom chokoladeglasuren på toppen af kagen, og glat den ud med en paletkniv eller en ske. Glat evt. glasuren ned på siderne også. Pynt med hasselnødder.
Opskriften er fra vores bog Diabeteskuren
Opskrift af
Seneste kommentarer