print Energifordeling pr stk

Sprøde knækbrød med anis og birkes

Af Ida, Netslank 100 kcal pr stk (49g)

Varer til 15 stk

Ingredienser til 15 stk

300 g rugmel
15 g Isis Perfect Fit eller Frk Skrump Bagesød
1 tsk bagepulver
½ tsk anis
1 tsk fint salt
3 dl vand
½ dl olivenolie
1 sammenpisket æg
25 g birkes

Fremgangsmåde

Bland rugmel med Perfect Fit, bagepulver, anis og salt.

Tilsæt vand og olie.

Læg bagepapir på bageplader og smør lidt olie på bagepapiret.

Smør et tyndt lag dej ud til runde knækbrød vha. en dejskraber. Gør dejskaberen våd undervejs, så dejen ikke klæber fast.

Pensl med æg og drys med birkes.

Bages ved 220 grader i ca. 10 minutter.

Tip! Det er vigtigt, at knækbrødene bliver smurt helt tynde - ellers bliver de ikke sprøde i midten. -kan dog reddes ved at tørre knækbrødene ved 100 grader i ca. 20 minutter.

Smager skønt med ost på! Du kan erstatte anis med fx rosmarin, kommen eller hvidløgspulver. Birkes kan erstattes med sesamfrø.