Varer til 2 portion
Ingredienser til 2 portion
2 fed hvidløg, skåret i skiver
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie eller rapsolie
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. karry
1⁄2 tsk. tørret chili
2 spsk. æbleeddike
120 g forkogte kikærter
4-5 cherrytomater, skåret i kvarter
250 g blomkål, delt i små buketter
4 dl vand
1 terning grøntsags- eller kyllingebouillon
en håndfuld frisk persille eller brøndkarse, hakket groft
salt og peber
250 g forkogt kyllingebryst, skåret i strimler – spis 100 g til
frokost og 150 g til aften
en håndfuld friske urter, fx persille eller koriander
Topping:
70 g blomkål, hakket groft
4-5 cherrytomater, skåret i halve 100 g skyr
10 g mandler eller hasselnødder, tørristede
Fremgangsmåde
Svits hvidløg i olie med spids- kommen, karry og tørret chili
samt æbleeddike. Tilsæt kikærter, cherrytomater og blomkål i buket- ter. Lad det simre nogle minutter. Hæld vandet over grøntsagerne,
og smuldr bouillonen ned i sup- pen. Kog suppen under låg i 15-20 minutter. Suppen er færdig, når blomkålen er mør. Blend suppen groft med en stavblender, så der er bid i den. Tilsæt frisk persille, og smag til med salt og peber. Kom kyllingestykker i bunden af 2 skåle. Fordel suppen henover. Pynt med hakkede friske urter, blomkål, skyr og mandler.
Opskriften er fra vores bog PLUS 40 MINUS 10
Opskrift af
Seneste kommentarer