print Energifordeling pr stk

Vafler med spinat

Af Majbritt L Engell, Netslank 102 kcal pr stk (85g)

Varer til 6 stk

Ingredienser til 6 stk

3 stk Æg
120g Hytteost
50g Spinat, frisk
15g Skallin eller HUSK eller loppeskallefrø
lidt salt
1 tsk bagepulver
1/2-1 dl vand

Til stegning: rapsolie

Fremgangsmåde

Tænd for vaffeljernet.

Blend det hele med en stavblender.

Tilsæt 1/2-1 dl vand og lad opskriften trække 3-5 minutter.

Pensl begge plader med rapsolie.

Tilsæt 2 spsk dej på den ene plade. Bred dejen ud et par millimeter før kanten stopper. Dette for at undgå at dejen fylder ud når vaflen bages.

Luk vaffeljernet og lad vaflen bage ca 1 min-1,5 min.

Bag alle 6 vafler.

Kan holdes sig på køl 4-5 dage.

Kan fryses.

Opskriften er fra vores bog Tarme i Topform.

BOOSTMÅLTID

Spis en vaffel sammen med 120 g rejer eller tun og 200 gram kålgrøntsager som et boostmåltid.