print Energifordeling pr portion

Thai Suppe

Af Majbritt L Engell, Netslank 534 kcal pr portion (813g)

Varer til 2 portion

Ingredienser til 2 portion

100 g løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 tsk. karry
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
100 g champignon, skåret i skiver
150 g broccoli, i buketter
2 gulerødder, skåret i skiver
2 stænger citrongræs
20 g frisk ingefær, finthakket
3 kefir limeblade
1 frisk chili
1⁄2 dåse kokosmælk, fuldfed
2-3 dl vand
250 g kyllingebryst eller inderfilet, skåret i stykker a 3 centimeter
en stor håndfuld frisk koriander
400 g spidskål, fintsnittet
20 g pistacie- eller valnøddeolie
20 g cashewnødder, tørristede
evt. lidt nigellafrø eller sesamfrø,tørristede

Fremgangsmåde

Svits løg, hvidløg og karry i olie i en mellemstor gryde. Tilsæt champignon, broccoli og gulerødder, og lad det stege et par minutter. Tilsæt citrongræs, ingefær, limeblade, chili og kokosmælk. Lad det stille og roligt koge op, og skru så ned for varmen. Tilsæt kyllingen, og lad den koge med i 10-12 minutter. Server

i en dyb tallerken. Pynt med frisk koriander. Server spidskål i en skål ved siden af. Top med olie, cashewnødder og nigellafrø

Spis 1 portion.

Opskriften er fra vores bog Plus 40 Minus 10