Blomkålsråkost
300 kcal pr portion (383g)
Varer til 2 portion
Ingredienser til 2 portion
2 portioner
• 300 g blomkål, groftrevet
• 200 g knoldselleri eller pastinak, groftrevet
• 200 g sorte linser, forkogte
• 1 stort bundt persille eller grønkål, grofthakket
• 200 g forkogte kartofler, gerne med skræl, skåret i grove tern
• Saft og fintrevet skal fra 1 citron
• 100 g oliven, grønne eller sorte
• 4 spsk. ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie
• Salt og peber
Pynt
• Evt. friske bær, hvis de er i sæson, f.eks. 50 g brombær
• Ananaskirsebær eller kumquat, skåret i skiver
Fremgangsmåde
Bland blomkål, knoldselleri, sorte linser, persille, forkogte kartofler, citron- saft og -skal samt oliven. Vend det med olivenolie, og drys med salt og peber. Pynt med friske bær, kumquat og lidt ekstra persille.
Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost
Opskrift af
Seneste kommentarer