print Energifordeling pr portion

Blomkålsråkost

Af Hartvig & Engell 300 kcal pr portion (383g)

Varer til 2 portion

Ingredienser til 2 portion

2 portioner

• 300 g blomkål, groftrevet
• 200 g knoldselleri eller pastinak, groftrevet
• 200 g sorte linser, forkogte
• 1 stort bundt persille eller grønkål, grofthakket
• 200 g forkogte kartofler, gerne med skræl, skåret i grove tern
• Saft og fintrevet skal fra 1 citron
• 100 g oliven, grønne eller sorte
• 4 spsk. ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie
• Salt og peber

Pynt
• Evt. friske bær, hvis de er i sæson, f.eks. 50 g brombær
• Ananaskirsebær eller kumquat, skåret i skiver

Fremgangsmåde

Bland blomkål, knoldselleri, sorte linser, persille, forkogte kartofler, citron- saft og -skal samt oliven. Vend det med olivenolie, og drys med salt og peber. Pynt med friske bær, kumquat og lidt ekstra persille.

Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost