print Energifordeling pr portion

Broccolisalat

Af Hartvig & Engell 234 kcal pr portion (371g)

Varer til 2 portion

Ingredienser til 2 portion

Broccolisalat
3-4 spsk. ekstra jomfruolivenolie 2 fed hvidløg, skåret i skiver
1 broccoli med stok, skåret i grove stykker – kan erstattes med 500 g bimi-broccoli
150 g østershatte eller andre svampe, renset, kan erstattes med asparges
Lidt saltflager
50 g friske ærter, hvis de er i sæson, ellers erstat med lidt hakket æble eller pære for at give salaten sødme

Dildgremolata
• 1 stort bundt dild, finthakket
• Skal fra 1⁄2 økologisk citron, fintrevet
• 1 fed hvidløg, fintrevet
• Lidt salt

Fremgangsmåde

Broccolisalat

Svits hvidløg, broccoli og østershatte i olivenolie på en pande. Drys med lidt salt. Vend de stegte grøntsager med friske ærter. Top med dildgremolata

Dildgremolata

Bland dild, citronskal og hvidløg. Vend det med lidt salt.

Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost