Varer til 2 portion
Ingredienser til 2 portion
Broccolisalat
3-4 spsk. ekstra jomfruolivenolie 2 fed hvidløg, skåret i skiver
1 broccoli med stok, skåret i grove stykker – kan erstattes med 500 g bimi-broccoli
150 g østershatte eller andre svampe, renset, kan erstattes med asparges
Lidt saltflager
50 g friske ærter, hvis de er i sæson, ellers erstat med lidt hakket æble eller pære for at give salaten sødme
Dildgremolata
• 1 stort bundt dild, finthakket
• Skal fra 1⁄2 økologisk citron, fintrevet
• 1 fed hvidløg, fintrevet
• Lidt salt
Fremgangsmåde
Broccolisalat
Svits hvidløg, broccoli og østershatte i olivenolie på en pande. Drys med lidt salt. Vend de stegte grøntsager med friske ærter. Top med dildgremolata
Dildgremolata
Bland dild, citronskal og hvidløg. Vend det med lidt salt.
Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost