print Energifordeling pr pers.

Brombær med luksuskrymmel

Af Majbritt L Engell, Netslank 254 kcal pr pers. (74g)

Varer til 16 pers.

Ingredienser til 16 pers.

100g flydende Kærgården
2 æg
75g BageSød eller Suvida Sødebagemiddel eller Perfect fit
50g Hvid hvedemel
75g Mandelmel
1 tsk Vanillepulver
300g brombær, dybfrost eller friske
50g Mandel
50g Hasselnød, tørret
150g Sukkerfri marcipan
1 plade sukkerfri hvid chokolade, fx cavalier stvevia hvid rice crisp
50g Mandelmel
50g Flydende Kærgården
1 tsk Flydende sødemiddel

Fremgangsmåde

Kagebund:

Pisk æggene sammen i en skål.

Bland æggemassen med fedtstof.

Rør vanillepulver, bagesød, mandelmel og hvid hvedemel sammen.

Vend melblandingen i æg og smør med en dejskraber.

Hæld dejen i en firkantet form (ca. 18x22 cm.) foret med bagepapir.

Forbag bunden i 15 min. ved 175 grader varmluft. Gå dernæst i gang med at forberede luksuskrymlen.

Hak nødderne groft.

Riv marcipanen på et rivejern.

Hak den hvide chokolade.

Rør det hele sammen med mandelmel, smør/flydende kærgården, sødemiddel, marcipan og hakket hvid chokolade.

Tag bunden ud af ovnen og fordel brombærene oven på bunden.

Spred krymlen ud over kagen og bag i ca. 15 min. ved 175 grader varmluft.

Server kagen lun eller afkølet - evt. med et klat skyr.

Tip! Man kan både bruge friske og frosne brombær.

Info:

VI kender ikke GI for hvid hvedemel. Det er en meget fiber holdig hvedemel, hvilket er positivt ift dit blodsukker. Den er brugt i en meget lille mængde i denne opskrift og derfor får kagen PCO-mærket.