Brombær med luksuskrymmel
254 kcal pr pers. (74g)
Varer til 16 pers.
Ingredienser til 16 pers.
100g flydende Kærgården
2 æg
75g BageSød eller Suvida Sødebagemiddel eller Perfect fit
50g Hvid hvedemel
75g Mandelmel
1 tsk Vanillepulver
300g brombær, dybfrost eller friske
50g Mandel
50g Hasselnød, tørret
150g Sukkerfri marcipan
1 plade sukkerfri hvid chokolade, fx cavalier stvevia hvid rice crisp
50g Mandelmel
50g Flydende Kærgården
1 tsk Flydende sødemiddel
Fremgangsmåde
Kagebund:
Pisk æggene sammen i en skål.
Bland æggemassen med fedtstof.
Rør vanillepulver, bagesød, mandelmel og hvid hvedemel sammen.
Vend melblandingen i æg og smør med en dejskraber.
Hæld dejen i en firkantet form (ca. 18x22 cm.) foret med bagepapir.
Forbag bunden i 15 min. ved 175 grader varmluft. Gå dernæst i gang med at forberede luksuskrymlen.
Hak nødderne groft.
Riv marcipanen på et rivejern.
Hak den hvide chokolade.
Rør det hele sammen med mandelmel, smør/flydende kærgården, sødemiddel, marcipan og hakket hvid chokolade.
Tag bunden ud af ovnen og fordel brombærene oven på bunden.
Spred krymlen ud over kagen og bag i ca. 15 min. ved 175 grader varmluft.
Server kagen lun eller afkølet - evt. med et klat skyr.
Tip! Man kan både bruge friske og frosne brombær.
Info:
VI kender ikke GI for hvid hvedemel. Det er en meget fiber holdig hvedemel, hvilket er positivt ift dit blodsukker. Den er brugt i en meget lille mængde i denne opskrift og derfor får kagen PCO-mærket.