Brownie m. chokolademoussetop & bærsymfoni
328 kcal pr stk (147g)
Varer til 12 stk
Ingredienser til 12 stk
100g Mandelmel
75g mørk chokolade min 70%
120g SUVIDA Sødebagemiddel
30g Kakaopulver
1/2 tsk Bagepulver
1 tsk vaniljepulver (urtekram)
50g Valnød
2 æg
1 dl friskbrygget Yogi choko chaite
5 spsk Rapsolie
120g Chokolade 70%
100g Smør
3 bæger Æggehvider
2 bæger Æggeblommer
40g BageSød
200g Hindbær eller mere
200g Blåbær eller mere
200 g jordbær eller mere
1-2 bakker Ananaskirsebær
Fremgangsmåde
Hak chokoladen fint, blend den evt i en blender sammen med hele mandler hvis du bruger dem til at lave mandelmel.
Bland mandelmel med finthakket chokolade.
Hæld blandingen over i en skål og tilsæt Sødebagemiddel, kakaopulver, bagepulver og vanilje og rør det godt grundigt sammen. Hak valnødderne og rør dem i.
Pisk æggene med et piskeris i en anden skål og rør afkølet chaite og rapsolie i.
Bland det hele sammen og rør forsigtigt i dejen.
Hæld dejen i en lille kageform beklædt med bagepapir.
Bages ved 160 grader i ca. 30 min.
Lad kagen køle af.
Smelt chokoladen over et vandbad sammen med smør.
Mens det smelter piskes æggehviderne stive.
Når chokoladen og smør er smeltet, hældes æggeblommerne forsigtigt i den smeltede chokolade. Hældes som en lang tynd stråle, ellers skiller massen.
Vend forsigtigt æggehviderne i. Drys til sidst forsigtigt BageSød i dejen mens du vender det med. Moussen sættes derefter i køleskabet i ca. 3 timer, for at den kan "sætte" sig.
Fordel moussen ovenpå kagen og pynt med bær.
Tip:
Server evt sukkerfri is til.
Opskrift af
Seneste kommentarer