print Energifordeling pr stk

Brownie m. chokolademoussetop & bærsymfoni

Af Majbritt L Engell, Netslank 328 kcal pr stk (147g)

Varer til 12 stk

Ingredienser til 12 stk

100g Mandelmel
75g mørk chokolade min 70%
120g SUVIDA Sødebagemiddel
30g Kakaopulver
1/2 tsk Bagepulver
1 tsk vaniljepulver (urtekram)
50g Valnød
2 æg
1 dl friskbrygget Yogi choko chaite
5 spsk Rapsolie

120g Chokolade 70%
100g Smør
3 bæger Æggehvider
2 bæger Æggeblommer
40g BageSød

200g Hindbær eller mere
200g Blåbær eller mere
200 g jordbær eller mere
1-2 bakker Ananaskirsebær

Fremgangsmåde

Hak chokoladen fint, blend den evt i en blender sammen med hele mandler hvis du bruger dem til at lave mandelmel.

Bland mandelmel med finthakket chokolade.

Hæld blandingen over i en skål og tilsæt Sødebagemiddel, kakaopulver, bagepulver og vanilje og rør det godt grundigt sammen. Hak valnødderne og rør dem i.

Pisk æggene med et piskeris i en anden skål og rør afkølet chaite og rapsolie i.

Bland det hele sammen og rør forsigtigt i dejen.

Hæld dejen i en lille kageform beklædt med bagepapir.

Bages ved 160 grader i ca. 30 min.

Lad kagen køle af.

Smelt chokoladen over et vandbad sammen med smør.

Mens det smelter piskes æggehviderne stive.

Når chokoladen og smør er smeltet, hældes æggeblommerne forsigtigt i den smeltede chokolade. Hældes som en lang tynd stråle, ellers skiller massen.

Vend forsigtigt æggehviderne i. Drys til sidst forsigtigt BageSød i dejen mens du vender det med. Moussen sættes derefter i køleskabet i ca. 3 timer, for at den kan "sætte" sig.

Fordel moussen ovenpå kagen og pynt med bær.

Tip:

Server evt sukkerfri is til.