print Energifordeling pr portion

Brunch: Latte, æg, yoghurt med granatæble og chokolademad

Af Majbritt L Engell, Netslank 373 kcal pr portion (503g)

Varer til 1 portion

Ingredienser til 1 portion

1 æg
1 klidbrød eller 1 fiberkiks
10 g sukkerfrit chokonøddesmør (Cavalier)
tomat ad libitum (dog 100g i denne opskrift)
evt. lidt frisk basilikum
1/2 granatæble
100 g fromage frais, skyr eller kvark
5 valnødder
1 dl mælk
1 krus kaffe

Bonusinfo: Rig på monoumættet fedt

Fremgangsmåde

Kog ægget i vand, til det er smilende (4-5 minutter), eller hårdkogt (ca. 7 minutter).

Smør klidbrødet med sukkerfrit chokonøddesmør. Skær tomaterne i skiver og garner dem evt. med basilikum.

Del granatæblet og pres indholdet fra det halve granatæble i en skål, som du har sat i vasken. Det kan sprøjte en del. Vend vrangen ud på æblet og smuldr kernerne ud. Fjern evt. hvide hinder. Kom fromage fraisen i en skål. Top med granatæblekerner og valnødder.

Kog mælken op i en gryde. Skum evt. med en mælkeskummer. Hæld mælken op i et krus med kaffe.

Denne opskrift er fra Graviditetskogebogen af Majbritt Engell