Brunch: Latte, æg, yoghurt med granatæble og chokolademad
373 kcal pr portion (503g)
Varer til 1 portion
Ingredienser til 1 portion
1 æg
1 klidbrød eller 1 fiberkiks
10 g sukkerfrit chokonøddesmør (Cavalier)
tomat ad libitum (dog 100g i denne opskrift)
evt. lidt frisk basilikum
1/2 granatæble
100 g fromage frais, skyr eller kvark
5 valnødder
1 dl mælk
1 krus kaffe
Bonusinfo: Rig på monoumættet fedt
Fremgangsmåde
Kog ægget i vand, til det er smilende (4-5 minutter), eller hårdkogt (ca. 7 minutter).
Smør klidbrødet med sukkerfrit chokonøddesmør. Skær tomaterne i skiver og garner dem evt. med basilikum.
Del granatæblet og pres indholdet fra det halve granatæble i en skål, som du har sat i vasken. Det kan sprøjte en del. Vend vrangen ud på æblet og smuldr kernerne ud. Fjern evt. hvide hinder. Kom fromage fraisen i en skål. Top med granatæblekerner og valnødder.
Kog mælken op i en gryde. Skum evt. med en mælkeskummer. Hæld mælken op i et krus med kaffe.
Denne opskrift er fra Graviditetskogebogen af Majbritt Engell