print Energifordeling pr stk

Chiafrøboller (glutenfri)

Af Majbritt L Engell, Netslank 153 kcal pr stk (85g)

Varer til 10 stk

Ingredienser til 10 stk

25 g gær 

41⁄2 dl lunkent vand 

1 tsk salt 

2 spsk ekstra jomfru 
olivenolie 

50 g chiafrø eller hørfrø 

50 g mandelmel 

120 g fuldkornsrismel 

120 g boghvedemel 

3 spsk Fiberhusk eller 
loppeskallefrø 


Topping
Hasselnøddeflager eller hørfrø 


Fremgangsmåde

Rør gæren ud i lunkent vand.
 Tilsæt olie, salt, chiafrø, mandelmel, fuldkornsrismel, boghvedemel og Fiberhusk. Rør dejen grundigt, 5 minutter med dejkrog eller i røremaskine.
 Kom et viskestykke over dejen og sæt den til hævning et lunt sted i 30 minutter. Form 10 boller og lad dem efterhæve 20 minutter mere.


Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.


Pensl bollerne med æg eller æggehvide og drys med hasselnøddeflager.


Bages i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne.

Tip:

- Spis en til morgenmad, fx med peanutbutter sammen med 1-2 æg.

- Kan fryses.

- Tilsæt eventuelt ca. 100 g revet gulerod, persillerod eller squash.

Bag brødene ca. 5 minutter længere.

OBS: Denne opskrift er fra Tarme i Topform