

Varer til 10 stk
Ingredienser til 10 stk
25 g gær
41⁄2 dl lunkent vand
1 tsk salt
2 spsk ekstra jomfru
olivenolie
50 g chiafrø eller hørfrø
50 g mandelmel
120 g fuldkornsrismel
120 g boghvedemel
3 spsk Fiberhusk eller
loppeskallefrø
Topping
Hasselnøddeflager eller hørfrø
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt olie, salt, chiafrø, mandelmel, fuldkornsrismel, boghvedemel og Fiberhusk. Rør dejen grundigt, 5 minutter med dejkrog eller i røremaskine. Kom et viskestykke over dejen og sæt den til hævning et lunt sted i 30 minutter. Form 10 boller og lad dem efterhæve 20 minutter mere.
Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.
Pensl bollerne med æg eller æggehvide og drys med hasselnøddeflager.
Bages i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne.
Tip:
- Spis en til morgenmad, fx med peanutbutter sammen med 1-2 æg.
- Kan fryses.
- Tilsæt eventuelt ca. 100 g revet gulerod, persillerod eller squash.
Bag brødene ca. 5 minutter længere.
OBS: Denne opskrift er fra Tarme i Topform