print Energifordeling pr stk

Cremet chokolade mousse

Af Majbritt L Engell, Netslank 183 kcal pr stk (52g)

Varer til 20 stk

Ingredienser til 20 stk

330g Mørk chokolade
2 blade husblas..
2.5 dl Sødmælk, Arla
5 dl Fløde 38 %, piskefløde

Fremgangsmåde

• Hak chokoladen, og smelt den over et varmt vandbad.

• Kom husblassen i en beholder med koldt vand i 10-20 min.

• Bring mælken til kogepunktet i en lille gryde – tag den fra varmen.

• Tilsæt den udblødte, knugede husblas og rør godt med et piskeris.

• Hæld 1/3 af den varme mælk over chokoladen, og rør energisk med en gummiskraber i midten af skålen for at skabe en elastisk kerne.

• Tilsæt derefter den næste tredjedel, og rør på sammen måde. Kom til sidst resten af mælken i, og rør til blandingen er ensartet.

• Pisk fløden til blødt skum.

• Chokoladecremens temperatur skal ligge mellem 45 og 50°C, når du skal vende flødeskummet i. Vend først en fjerdedel af flødeskummet i for at lette chokoladecremens konsistens, og herefter hurtigt resten flødeskummet.

• Hæld chokolademoussen i skåle, og lad den sætte sig i minimum 12 timer inden servering.

Serveres med 4 g Karmeliserede Cacaonibs (se opskrift i netslank) og friske blåbær