Varer til 20 stk
Ingredienser til 20 stk
330g Mørk chokolade
2 blade husblas..
2.5 dl Sødmælk, Arla
5 dl Fløde 38 %, piskefløde
Fremgangsmåde
• Hak chokoladen, og smelt den over et varmt vandbad.
• Kom husblassen i en beholder med koldt vand i 10-20 min.
• Bring mælken til kogepunktet i en lille gryde – tag den fra varmen.
• Tilsæt den udblødte, knugede husblas og rør godt med et piskeris.
• Hæld 1/3 af den varme mælk over chokoladen, og rør energisk med en gummiskraber i midten af skålen for at skabe en elastisk kerne.
• Tilsæt derefter den næste tredjedel, og rør på sammen måde. Kom til sidst resten af mælken i, og rør til blandingen er ensartet.
• Pisk fløden til blødt skum.
• Chokoladecremens temperatur skal ligge mellem 45 og 50°C, når du skal vende flødeskummet i. Vend først en fjerdedel af flødeskummet i for at lette chokoladecremens konsistens, og herefter hurtigt resten flødeskummet.
• Hæld chokolademoussen i skåle, og lad den sætte sig i minimum 12 timer inden servering.
Serveres med 4 g Karmeliserede Cacaonibs (se opskrift i netslank) og friske blåbær