print Energifordeling pr portion

Cupcake med chokolade og ostefrosting

Af Majbritt L Engell, Netslank 137 kcal pr portion (67g)

Varer til 12 portion

Ingredienser til 12 portion

25 g tørrede abrikos
1/2 banan
2 æg
25 g rapsolie
2 tsk flydende sødemiddel
40 g mandler
30 g mørk chokolade (sukkerfri) eller 75% alm.
2 spsk kakaopulver
3 g bagepulver
15 g skummetmælkspulver
15 g rugmel
1 tsk vanilje
1/2 tsk kanel

Frosting:
300 g philadelphia
150 g kvark
1 tsk flydende sødemiddel
1 tsk citronsaft
revet citronskal (øko)

Fremgangsmåde

Dæk abrikoserne med vand i en gryde og kog dem i 15 minutter. Blend dem og banan med en stavblender.

Pisk æg, sødemiddel og olie sammen.

Bland det sammen med abrikosmassen.

Blend mandler og mørk chokolade i en minihakker så det bliver til mel. Kom det i en skål og rør kakaopulver, bagepulver, skummetmælkspulver, vanilje, kanel og rugmel i. Rør det sammen med abrikos massen.

Fordel dejen i 12 muffinsforme (mellem størrelse).

Bages i ovnen ved 180 grader (varmluft) i ca 12-15 minutter.

Lad kagerne køle af.

Rør ostecremen sammen og kom den i en sprøjtepose. Fordel den over kagerne.

Top evt med lidt revet citronskal.