print Energifordeling pr person

Fennikelsalat med appelsin og hasselnødder

Af Ida, Netslank 151 kcal pr person (229g)

Varer til 4 person

Ingredienser til 4 person

2 fennikel
2 spsk hasselnøddeolie
2 spsk lys balsamico
1 appelsin
40 g hasselnødder
1 bundt forårsløg
1 bundt basilikum eller anden frisk krydderurt

Fremgangsmåde

Snit fennikelknoldene helt fint.

Skær bund og top af appelsinen. Skær dernæst kanterne af og skær appelsinkødet i tern.

Kom fennikel i en skål med olie, balsamico og pres appelsinsaften fra det kød, der sidder tilbage i skralden, som du har skåret fra.

Lad salaten hvile i køleskab i en time.

Rist hasselnødderne på en tør pande.

Snit forårsløg og pluk basilikumbladene.

Vend hasselnødder, forårsløg og basilikum i fennikelsalaten.

Rigtig god til fx helstegt kylling eller grillede kyllingebrystfileter.