Fennikelsalat med appelsin og hasselnødder
151 kcal pr person (229g)
Varer til 4 person
Ingredienser til 4 person
2 fennikel
2 spsk hasselnøddeolie
2 spsk lys balsamico
1 appelsin
40 g hasselnødder
1 bundt forårsløg
1 bundt basilikum eller anden frisk krydderurt
Fremgangsmåde
Snit fennikelknoldene helt fint.
Skær bund og top af appelsinen. Skær dernæst kanterne af og skær appelsinkødet i tern.
Kom fennikel i en skål med olie, balsamico og pres appelsinsaften fra det kød, der sidder tilbage i skralden, som du har skåret fra.
Lad salaten hvile i køleskab i en time.
Rist hasselnødderne på en tør pande.
Snit forårsløg og pluk basilikumbladene.
Vend hasselnødder, forårsløg og basilikum i fennikelsalaten.
Rigtig god til fx helstegt kylling eller grillede kyllingebrystfileter.