print Energifordeling pr portion

Hakkebøf med bløde løg og brun sovs

Af Ida, Netslank 483 kcal pr portion (620g)

Varer til 4 portion

Ingredienser til 4 portion

800 gram hakket oksekød 3-7%
salt og peber
2 spsk. flydende kærgaarden

Tilbehør
4 løg
2 spsk. flydende kærgaarden
1 spsk. sukrin ell 3-5 drb flydende sød
600 gram grøntsager (bønner fra frost, blomkål, broccoli, rosenkål eller jordskokker)

Sovs
2 bouillonterninger (okse)
4 dl vand evt. kogevand fra grøntsagerne
100 gram milda madlavningsfløde 7 %
24 gram maizena jævner
lidt kulør

Fremgangsmåde

Kog grøntsagerne og i vand med salt til det er mørt.

Form kødet til 8 bøffer og vend dem i salt og peber.

Steg bøfferne i flydende kærgaarden på en pande ca. 2 minutter på hver side.

Tilbehør

Pil løgene og skær dem i skiver.

Varm flydende kærgaarden op på en pande og tilsæt løgene.

Svits løgene til de bliver klare eller lidt gennemsigtige og tilsæt 3-4 spsk. vand ved.

Steg løgene videre ved svag varme, rør i dem undervejs, indtil de er gyldne og bløde.

Tilsæt sukrin eller flydende sød og rør i løgene.

Sovs

Opløs bouillonterningerne i vand og bring det i kog i en gryde.

Tilsæt fløden og bring sovsen i kog.

Jævn sovsen med marizena og smag til med salt og peber.

Tilsæt kulør.

Anret bøfferne på et fad og hæld bløde løg og sovs ud over.

Server grøntsagerne til