Varer til 4 portion
Ingredienser til 4 portion
800 gram hakket oksekød 3-7%
salt og peber
2 spsk. flydende kærgaarden
Tilbehør
4 løg
2 spsk. flydende kærgaarden
1 spsk. sukrin ell 3-5 drb flydende sød
600 gram grøntsager (bønner fra frost, blomkål, broccoli, rosenkål eller jordskokker)
Sovs
2 bouillonterninger (okse)
4 dl vand evt. kogevand fra grøntsagerne
100 gram milda madlavningsfløde 7 %
24 gram maizena jævner
lidt kulør
Fremgangsmåde
Kog grøntsagerne og i vand med salt til det er mørt.
Form kødet til 8 bøffer og vend dem i salt og peber.
Steg bøfferne i flydende kærgaarden på en pande ca. 2 minutter på hver side.
Tilbehør
Pil løgene og skær dem i skiver.
Varm flydende kærgaarden op på en pande og tilsæt løgene.
Svits løgene til de bliver klare eller lidt gennemsigtige og tilsæt 3-4 spsk. vand ved.
Steg løgene videre ved svag varme, rør i dem undervejs, indtil de er gyldne og bløde.
Tilsæt sukrin eller flydende sød og rør i løgene.
Sovs
Opløs bouillonterningerne i vand og bring det i kog i en gryde.
Tilsæt fløden og bring sovsen i kog.
Jævn sovsen med marizena og smag til med salt og peber.
Tilsæt kulør.
Anret bøfferne på et fad og hæld bløde løg og sovs ud over.
Server grøntsagerne til
Opskrift af
Seneste kommentarer