Varer til 4 portion
Ingredienser til 4 portion
800 gram hakket oksekød 3-7%
salt og peber
2 spsk. flydende kærgaarden
Tilbehør
4 løg
2 spsk. flydende kærgaarden
1 spsk. sukrin ell 3-5 drb flydende sød
600 gram grøntsager (bønner fra frost, blomkål, broccoli, rosenkål eller jordskokker)
Sovs
2 bouillonterninger (okse)
4 dl vand evt. kogevand fra grøntsagerne
100 gram milda madlavningsfløde 7 %
24 gram maizena jævner
lidt kulør
Fremgangsmåde
Kog grøntsagerne og i vand med salt til det er mørt.
Form kødet til 8 bøffer og vend dem i salt og peber.
Steg bøfferne i flydende kærgaarden på en pande ca. 2 minutter på hver side.
Tilbehør
Pil løgene og skær dem i skiver.
Varm flydende kærgaarden op på en pande og tilsæt løgene.
Svits løgene til de bliver klare eller lidt gennemsigtige og tilsæt 3-4 spsk. vand ved.
Steg løgene videre ved svag varme, rør i dem undervejs, indtil de er gyldne og bløde.
Tilsæt sukrin eller flydende sød og rør i løgene.
Sovs
Opløs bouillonterningerne i vand og bring det i kog i en gryde.
Tilsæt fløden og bring sovsen i kog.
Jævn sovsen med marizena og smag til med salt og peber.
Tilsæt kulør.
Anret bøfferne på et fad og hæld bløde løg og sovs ud over.
Server grøntsagerne til