print Energifordeling pr skiver

Marcipankage med æble

Af Majbritt L Engell, Netslank 314 kcal pr skiver (115g)

Varer til 12 skiver

Ingredienser til 12 skiver

100g BageSød
100g Mandel -blendes til mel
75g Kokosmel
1/2 natron
1 tsk bagepulver
1/2 tsk kardemomme
1 knsp kanel
40g Skummetmælkspulver
5 stk Æg, hele
180g Smør -eller Kærgaarden, flydende steg og bag
100g Marcipan
2 stk Æble, dansk

topping: kanel

Fremgangsmåde

Bland Bagesød, mandelmel, kokosmel, natron, bagepulver, krydderier og skummetmælkspulver i en skål.

Riv marcipanen groft på et rivejern. TIlsæt fedtstof.

Rør et æg i ad gangen og pisk godt mellem hvert for at skabe mest muligt luft i æggemassen.

Vend æggemassen sammen med "melblandingen".

Kom dejen i en bageform, fx silikoneform eller en springform, belagt med bagepapir.

Skræl de to æbler og fjern kærnehuset.

Skær dem i tynde både.

Fordel dem ovenpå dejen.

Drys med kanel på toppen.

Bages i varmluftovn ved 170 grader ca 45 min.

Tip:

Server fx skyr til eller skyr vendt med flødeskum.