Ovnbagt øko gris i pergament med couscoussalat
519 kcal pr personer (442g)
Varer til 4 personer
Ingredienser til 4 personer
Ovnbagt øko gris i pergament:
• 4 økologiske svinekoteletter, ca. 500-600 g
• Lidt salt og kværnet peber
• 1 tsk. tørret estragon eller et par kviste frisk estragon
• 1⁄2 tsk. karry
• 1 helt hvidløg, skåret i skiver
• 2 spsk. kapers
• 10-15 grønne eller sorte oliven
• 250 g blommetomater på stilk
• 2 porrer, skåret i skiver
• 3-4 spsk. ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie
• 4 spsk. hvidvinseddike
• 1 citron, skåret i både
Couscoussalat:
• 2 1⁄2 dl kogende vand
• 120 g fuldkornscouscous
• 150 g blomkål, revet groft
• 1 stor håndfuld frisk persille, finthakket
• Evt. 1 håndfuld frisk koriander
• 1 spsk. nigellafrø eller sesamfrø, ristet et par minutter på en tør pande
• Evt. 1⁄2 rødløg, finthakket, eller 2 forårs- løg i tynde skiver
• Sorte saltflager
• Evt.100 g friske bær, hvis de er i sæson
Fremgangsmåde
Ovnbagt øko gris i pergament:
Indstil ovnen på 170 grader varmluft. Læg 2 stykker bagepapir i et ildfast fad, således at papiret stikker godt op i siderne. Drys med salt og peber på begge sider af koteletterne. Læg koteletterne på bagepapiret i det ildfaste fad. Læg resten af ingredienserne rundt om og oven på koteletterne i fadet. Krydr med salt og peber, og læg til sidst både af citron oven på. Luk bagepapiret til, og stil det hele i ovnen i 30-35 minutter.
Couscoussalat:
Kom couscous i en gryde med kogende vand, og lad det trække under låg i 10 minutter. Lad couscoussen køle lidt af, og bland med revet blomkål, persille, koriander, nigellafrø og rødløg. Drys med salt. Pynt med friske bær.
Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost
Opskrift af
Seneste kommentarer