Ovnbagt øko gris i pergament med couscoussalat
519 kcal pr personer (442g)
Varer til 4 personer
Ingredienser til 4 personer
Ovnbagt øko gris i pergament:
• 4 økologiske svinekoteletter, ca. 500-600 g
• Lidt salt og kværnet peber
• 1 tsk. tørret estragon eller et par kviste frisk estragon
• 1⁄2 tsk. karry
• 1 helt hvidløg, skåret i skiver
• 2 spsk. kapers
• 10-15 grønne eller sorte oliven
• 250 g blommetomater på stilk
• 2 porrer, skåret i skiver
• 3-4 spsk. ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie
• 4 spsk. hvidvinseddike
• 1 citron, skåret i både
Couscoussalat:
• 2 1⁄2 dl kogende vand
• 120 g fuldkornscouscous
• 150 g blomkål, revet groft
• 1 stor håndfuld frisk persille, finthakket
• Evt. 1 håndfuld frisk koriander
• 1 spsk. nigellafrø eller sesamfrø, ristet et par minutter på en tør pande
• Evt. 1⁄2 rødløg, finthakket, eller 2 forårs- løg i tynde skiver
• Sorte saltflager
• Evt.100 g friske bær, hvis de er i sæson
Fremgangsmåde
Ovnbagt øko gris i pergament:
Indstil ovnen på 170 grader varmluft. Læg 2 stykker bagepapir i et ildfast fad, således at papiret stikker godt op i siderne. Drys med salt og peber på begge sider af koteletterne. Læg koteletterne på bagepapiret i det ildfaste fad. Læg resten af ingredienserne rundt om og oven på koteletterne i fadet. Krydr med salt og peber, og læg til sidst både af citron oven på. Luk bagepapiret til, og stil det hele i ovnen i 30-35 minutter.
Couscoussalat:
Kom couscous i en gryde med kogende vand, og lad det trække under låg i 10 minutter. Lad couscoussen køle lidt af, og bland med revet blomkål, persille, koriander, nigellafrø og rødløg. Drys med salt. Pynt med friske bær.
Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost