print Energifordeling pr portion

Hakkebøf med pebersauce

Af Ida, Netslank 443 kcal pr portion (475g)

Varer til 4 portion

Ingredienser til 4 portion

800 g hakket oksekød 3-7 %
Salt og peber
2 spsk. flydende oliemargarine

Tilbehør:
4 porrer
1 broccoli

Sovs:
1 tsk. røde peberkorn
1 bouillonterninger (okse)
4 dl vand evt. kogevand fra porrerne
250 g Milda madlavningsfløde 7 %
3-5 drb flydende sød
24 g Maizena jævner

Fremgangsmåde

Form kødet til 4 bøffer og vend dem i salt og peber. Steg bøfferne i flydende oliemargarine på en pande ca. 4-5 minutter på hver side.

Del porrerne i 3-4 stykker, skyld dem grundigt. Del broccolien i buketter. Kog porrerne i vand med salt i ca. 10-15 minutter, kom broccolien i de sidste 5 minutter og lad den koge med.

Knus peberkornene i en morter. Opløs bouillonterningen i vand og bring det i kog i en gryde. Tilsæt fløden og bring sovsen i kog.

Jævn sovsen med Maizena og tilsæt røde peberkorn. Smag til med salt og peber samt flydende sød.

Tip: Server kartofler eller kartoffelmos til resten af familien.