Varer til 4 portion
Ingredienser til 4 portion
Kødboller:
1 fed hvidløg
600 g hakket oksekød, max. 10% fedt
2 tsk salt
1 tsk peber
1 æg
1 tsk Pasta Basilico fra Santa Maria eller basilikum, oregano eller timian
50 g Taverna feta 30+/16%
½ dl mælk
20 gram smør eller olie
Tomatsauce:
4 fed hvidløg
2 løg
8 tomater
1 aubergine
1 dåse hakkede tomater
1 spsk olie
1 tsk tørret timian
1 tsk Pasta Basilico fra Santa Maria eller basilikum, oregano eller timian
frisk basilikum eller det grønne fra et forårsløg
120 g rugpasta
evt revet ost
Fremgangsmåde
Kødboller
Hak hvidløget fint.
Kom kødet i en skål, tilsæt salt, og rør farsen lidt.
Tilsæt peber, hvidløg, æg og krydderi, og smuldr fetaen ned i kødet.
Rør farsen godt.
Tilsæt mælk, og rør videre til farsen er fast.
Lad farsen stå og hvile, mens du gør tomatsaucen klar.
Tomatsauce
Hak hvidløg og løg fint, skær tomaterne og auberginen i tern, hæld olie over, og
læg det hele i et ildfast fad.
Drys med krydderier, salt og peber.
Stil fadet i ovnen, og tænd på 200 grader.
Form farsen til små kødboller med en spiseske.
Brun dem på begge sider på en varm pande i smørret ved middelhøj varme.
Sæt vand over til at koge pastaen i.
Tag fadet ud af ovnen, og rør i tomat saucen.
Læg kødbollerne ovenpå, og stil det i ovnen igen.
Bag det hele færdig i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.
Kog pastaen efter anvisning på pakken.
Drys den færdige ret med frisk basilikum blade eller hakket forårsløg.