Varer til 4 portion
Ingredienser til 4 portion
2 fed hvidløg
1 løg
1 tsk karry
1 tsk olie
500 g hakket oksekød
2 spsk soja
½ tsk tørret chili (efter smag)
1 tsk flydende sød
2 røde peberfrugter eller 3 snackpeber
salt og peber
Avocado-creme:
1 avocado
200 g hytteost
100 g revet ost (max 30+/16%)
60 g tomatsalsa
2 forårsløg
1 tsk citronsaft
salt og peber efter smag
400 g grøntsager (tomat, agurk, gulerod, salat, friskhakket persille mv.)
4 tortilla-pandekager (helst fuldkornsvariant)
Fremgangsmåde
Kød på mexikansk:
Hak hvidløget fint, og snit løgene.
Svits løg, hvidløg og karry i olie. Tilsæt
oksekødet lidt af gangen, og rør rundt
Tilsæt soja, chili og flydende sød, og skru ned for varmen.
Rør rundt jævnligt.
Skær peberfrugten i tynde stave, og tilsæt dem. Smag til med salt og peber.
Avocado-creme:
Skær avocadoen i tern.
Bland hytteost, avocado, revet ost og salsa i en skål.
Hak forårsløg fint, og bland dem i.
Gem lidt til at pynte med på toppen.
Tilsæt citronsaft, og smag til med salt og peber.
Vask grøntsagerne, og anret dem på et
fad i mundrette stykker.
Varm pandekagerne i ovnen, og server retten.
Læg en pandekage på en tallerken og
tilsæt 1/4 kød og 1/4 avocadomasse. Kom
grøntsagerne på toppen.