Varer til 4 portion
Ingredienser til 4 portion
Kyllingespyd
900 g kyllingebryst
8 træspyd (fra supermarked eller grønthandler)
Marinade
100 g tomatpure
2 spsk soja
1 spsk karry
1 spsk paprika
3 spsk mælk
1 tsk tørret timian
1 tsk stødt spidskommen
2 fed finthakket hvidløg
evt. 1 spsk friskrevet ingefær
lidt chilipulver
3-5 dråber flydende sød
1 tsk salt
½ tsk peber
Salat
1 blomkålshoved (ca. 300 g)
2 peberfrugter
1 æble
½ melon
1 håndfuld frisk persille
50 g feta 30+/16%
6 abrikoser
1 spsk hørfrø
1 spsk græskarkerner
1 tsk olie
2 tsk citronsaft
1 tsk sennep
1 tsk balsamico
Fremgangsmåde
Kyllingespyd
Rør marinaden sammen.
Rens kyllingestykkerne for sener.
Skær kyllingen i store tern, og læg dem i en skål.
Vend kyllingeternene i marinaden.
Sæt kyllingestykkerne på de 8 træspyd.
Bag dem midt i ovnen ved 200 grader på bagepapir eller staniol.
Vend dem efter 15 minutter, og lad dem bage færdig i yderligere 10 minutter.
Bag dem i alt 25 minutter.
Salaten
Pluk blomkålen til små buketter.
Hak peberfrugterne i grove tern.
Skær fetaenog frugten i stykker, og hak persillen.
Hak abrikoserne meget fint.
Rist hørfrø og græskarkerner på en tør pande.
Bland det hele til en salat.
Bland olie, citronsaft, sennep og balsamico, og hæld det ud over salaten.