Lækker tærte med sejfilet og feta
550 kcal pr portion (425g)
Varer til 6 portion
Ingredienser til 6 portion
TÆRTEBUND
200 gr skyr eller fromage frais
1 stk æg
1 tsk salt
1 tsk tørret rosmarin (kan undlades)
6 spsk olie
130 gr Svedjerugmel eller alm. rugmel
FYLD
1 kg sejfilet
8 stk æg
1 dl minimælk
200 gr feta 16%
2-3 stk porre
Karry
Stødt muskat
Salt
Peber
Fremgangsmåde
Alt røres sammen. Dejen er meget våd. Kom vand på dine hænder og tryk tærtebunden i en tærteform belagt med bagepapir. Hvis tærtedejen hænger ved hænderne skal du gøre dine hænder våde igen. Smøres ud i et tærtefad belagt med bagepapir. Stik huller i tærtebunden med en gaffel, inden den bages. Forbages ved 180 g i ca. 20 min. Tilsæt fintsnittet porre læg fisken ovenpå. Pisk æg og mælk samt krydderier sammen i en skål, hæld det over tærten. Drys med feta. Bag tærten færdig ca. 45-60 minutter
Spis 150-200 gram grønt til tærten