print Energifordeling pr portion

Parma laks med blodgrape og linser

Af Majbritt L Engell, Netslank 536 kcal pr portion (391g)

Varer til 1 portion

Ingredienser til 1 portion

25 gr grønne linser
1/4 stk blodgrapefrugter
1/4 spsk olivenolie
1/2 spsk lime saft
1/2 spsk balsamico
1 stk tomat
1/2 bundt bredbladet persille
1/4 bundt koriander
12,5 gr rucola
150 gr laksesteak
2 stk skiver lufttørret skinke bacon

Fremgangsmåde

Kom linserne i en gryde, og dæk med rigeligt vand og lidt salt.

Kog linserne til de er møre, det tager 20-30 min.

Hæld linserne i en sigte, og lad dem dryppe af.

Skær skræl og bund af grapefrugterne. Skær grapefrugterne i små fileter ved at skære kødet fri mellem de hvide hinder.

Vend linserne med olie og balsamico, og smag til med salt og peber.

Skær tomaterne i små tern og hak rucola, persillen og koriander groft, og vend det i linserne sammen med grapefrugtfileterne.

Rul 2 skiver parma/ lufttørret skinke om hver laksesteak. Steg dem ved jævn varme på en pande uden fedtstof, til skinken er sprød og gyldenbrun.

Anret laksen på linserne, og servér med godt brød og en stor skål grøn salat.