Varer til 20 stk
Ingredienser til 20 stk
100 g tørret abrikos
1 banan
50 g rapsolie eller flydende oliemargarine
4 æg
1,5 tsk flydende sødemiddel
75 g mandelmel (mandler blendet til mel i minihakker)
2 spsk kakaopulver u. sukker
1 tsk bagepulver (med top)
1 knsp kardemomme
1/2 tsk kanel
1/2 tsk vaniljepulver
20 g skummetmælkspulver
2 spsk rugmel eller hvid hvede
6 spsk Suvida flordrys, evt mere
lidt vand
grøn frugtfarve
Evt sukkerfrit slik til pynt
Fremgangsmåde
Dæk abrikoserne med vand i en gryde og lad dem koge ca 5-8 minutter under låg. Blend dem med en stavblender sammen med overskydende vand, så det får en jævn, lind konsistens. Der må ikke være for meget vand tilbage i gryden, for så vil abrikosmosen blive for tynd.
Skær bananen i mindre stykker og blend den med abrikosmosen.
Pisk æg og olie sammen i en skål. Tilsæt abrikosmos og flydende sødemiddel samt krydderier.
Tilsæt resterende ingredienser; mandelmel, rugmel/hvid hvede, skummetmælkspulver, bagepulver og kakaopulver.
Rør dejen godt sammen.
Fordel dejen i to små forme (ca 19-25 cm) og bag den i ovnen ved 180 grader (varmluft ovn) i ca 15-20 minutter. Den må godt være lidt svampet, når du tager den ud af ovnen. Den sætter sig, når den bliver kold.
Skær kagen ud, så du har et hovede og en mave og små stave som ben og arme. Sæt stykkerne sammen, så de tager form som en mand.
Rør suvida flordrys til en glasur sammen med grøn frugtfarve og vand. Tilsæt vand forsigtigt og rør løbende. Suvida flordrys stivner PLUDSELIGT og bliver meget tykt - hav tålmodighed.
Fordel den over kagen og top med stykker af sukkerfrit slik.
GOD Fødselsdagsfest.