Chokoladebomben VIS BARE ARME
166 kcal pr portion (44g)
Varer til 24 portion
Fremgangsmåde
Kom sveskerne i en gryde og dæk dem med vand. Lad dem koge ca 5-8 min.
Hæld godt og vel alt det overskydende vand fra, lad ca 1 dl være tilbage og blend dem med en stavblender eller mos dem med en gaffel. Sveskebunden er ikke et must, den kan sagtens undlades.
Tænd ovnen på 160 grader varmluft eller 180 grader alm ovn.
Tænd ovnen på 160 grader varmluft eller 180 grader alm ovn.
Smelt halvdelen af chokolade, altså 75 g med smør i en skål over et vandbad. Vandet må ikke koge, men skal kun lige holdes varmt, så chokolade og smør smelter langsomt i skålen. Rør løbende i chokolademassen.
Del æggene i hvider og blommer. Pisk blommerne med vaniljepulver og flydende sødemiddel i en skål.
Rør æggeblommerne sammen med i den smeltede chokolademasse når den er helt smeltet. Rør til det er en jævn og glat chokolademasse.
Rør mandelmel sammen med BageSød og skummetmælkspulver.
Drys det langsomt i chokolademassen. Rør det godt sammen.
Pisk æggehviderne godt stive med en elpisker.
Vend forsigtigt æggehviderne i dejen.
Kom et stykke bagepapir i formen.
Fordel sveskemosen i bunden.
Hak de sidste 75 g chokolade og fordel det over sveskemosen.
Fordel derefter 60 g mandelflager over. Hæld så kagedejen over og bag kagen i 25-30 min.
Tjek med en strikkepind el.lign. at den er gennembagt. Lad den køle lidt af i formen inden du kommer chokoladeglasur ovenpå.
Chokoladeglasur:
Smelt smør, fløde og chokolade over et vandbad. Vandet må ikke koge, men skal kun lige holdes varmt. Rør løbende i chokolademassen. Når massen er smeltet røres kakaopulveret i. Derved får det en tykkere konsistens.
Kom chokoladeglasuren på toppen af kagen i formen, og glat den ud med en paletkniv eller en ske. Drys med 40 g mandelflager. Stil kagen på køl ET DØGN.
En hård nød at knække, at skulle vente på kagen, men den bliver betydeligt bedre af at sætte sig.