Marcipanroulade med hasselnød, hvid chokolade og nutella
111 kcal pr portion (23g)
Varer til 16 portion
Ingredienser til 16 portion
150 g sukkerfri marcipan
100 g sukkerfri hvid chokolade
1 spsk med top/ 25 g sukkerfri nutella, Isis
60 g hasselnødder
skallen fra 1/2 appelsin (øko)
1 knsp kardemomme
1 knsp vanilje pulver
80 g sukkerfri mørk chokolade
Evt. lidt nødder til at pynte med
Fremgangsmåde
Læg marcipanen mellem to stykker bagepapir.
Rul den meget tyndt ud til et rektangel, med en kagerulle. Så du får et stort stykke marcipan med to lange sider og to korte sider, som kan rulles sammen til en roulade.
Løft det øverste bagepapirstykke forsigtigt af.
Smelt den hvide chokolade over et vandbad.
Smør 2/3-del af marcipanen med smeltet hvid chokolade. Smør med Nutella på den sidste del af marcipanen.
Hak hasselnødderne groft og rist dem på en tør pande i ca 4 minutter. Ryst undervejs.
Fordel dem på halvdelen af marcipanstykket.
Drys med kardemomme og vanilje pulver.
Riv appelsinskallen ud over marcipanstykket.
Rul marcipanenstykket stramt sammen til en lang roulade. Luk bagepapir om det. Læg det på køl.
Smelt den mørke sukkerfri chokolade over et vandbad.
Smør den ud over marcipanrouladen med en pensl og pynt fx med pistacienødder eller valnødder.
Læg rouladen køl igen, men luk første bagepapiret om rouladen når chokoladen er størknet.