Vaniljeblommer med skyrcreme
115 kcal pr pers. (156g)
Varer til 4 pers.
Ingredienser til 4 pers.
6 stk blomme
2 stk vanillestang
2-3 skiver frisk ingefær
Flydende sødemiddel, eller suvida strø (smages til)
200g Skyr
50g Creme fraiche 38 %
1 spsk revet Citronskal, ØKO
Fremgangsmåde
Del blommerne i halve og fjern stenene.
Læg blommerne i en gryde og dæk dem med vand.
Del vanillestængerne og læg dem i gryden sammen med skiver af frisk ingefær.
Blommerne koges i ca. 10-15 min. til de er møre.
De skal ikke bulder-koge.
Hæld noget af blommevandet fra og lad blommerne køle af.
Smag til med flydende sødemiddel.
Fisk blommerne op med en ske .
Rør creme fraiche med skyr og revet citronskal.
Server blommerne med en klat skyrcreme.