print Energifordeling pr pers.

Vaniljeblommer med skyrcreme

Af Majbritt L Engell, Netslank 115 kcal pr pers. (156g)

Varer til 4 pers.

Ingredienser til 4 pers.

6 stk blomme
2 stk vanillestang
2-3 skiver frisk ingefær
Flydende sødemiddel, eller suvida strø (smages til)
200g Skyr
50g Creme fraiche 38 %
1 spsk revet Citronskal, ØKO

Fremgangsmåde

Del blommerne i halve og fjern stenene.

Læg blommerne i en gryde og dæk dem med vand.

Del vanillestængerne og læg dem i gryden sammen med skiver af frisk ingefær.

Blommerne koges i ca. 10-15 min. til de er møre.

De skal ikke bulder-koge.

Hæld noget af blommevandet fra og lad blommerne køle af.

Smag til med flydende sødemiddel.

Fisk blommerne op med en ske .

Rør creme fraiche med skyr og revet citronskal.

Server blommerne med en klat skyrcreme.