Varer til 14 stk.
Ingredienser til 14 stk.
100g Mandelmel
2 dl Letmælk eller minimælk
80g Kærgården Flydende, Steg & Bag
2 stk Æg
1/2 tsk. kardemomme
60g Sukrin+
1/2 tsk. salt
2 spks. skallin eller HUSK
2 tsk. bagepulver
10g Skummetmælkspulver
250g Hvid hvedemel
Fyld
100g Lätta
75g Sukrin+
100g Hasselnøddeflager, Sun Island
4 tsk. Kanel
50g Chokolade 70-92%
Fremgangsmåde
Kom mælk, flydende Kærgaarden og æg i en skål.
Rør det godt sammen.
Tilsæt kardemomme, sukrin+, salt, skallin, bagepulver, skummetmælkspulver og hvid hvede og mandelmel. Ælt dejen godt igennem. Den bliver klistret i konsistensen.
Rul dejen ud til en aflang firkant på et stykke bagepapir (ca. 1/2 cm tyk og 30 cm bred).
Brug evt dine hænder, som du bør fugte løbende med vand ellers hænger dejen ved.
Bland fyldet sammen, hak chokoladen groft og smør fyldet på halvdelen af dejen. Drys med hakket chokolade.
Rul dejen sammen fra den bredeste side. Den er meget klistret og svær at arbejde med.
Det nemmeste er at løfte i den ene ende af bagepapiret så dejen slippe af sig selv.
Skær ca. 1/2 cm tykke skiver og læg dem på en bradepande med bagepapir.
Tryk dem flade med fingrene.
Drys med lidt ekstra kanel på toppen inden du bager dem.
Bag kanelsneglene i en 175 grader opvarmet ovn i ca. 45 minutter.
De skal være gyldne i farven når du tager dem ud.