Varer til 12 portion
Ingredienser til 12 portion
5 stk Æg
5 spsk Rapsolie
75g Sukrin+
300g Brombær, rå
175g Rabarber skårret i skiver
1,5 tsk flydende sødemiddel
1 tsk vaniljepuvler
1 spsk revet citronskal
150g Hasselnød, tørret (100 g blendes til mel 50 g hakkes groft)
1 tsk Bagepulver
40g Rugmel, groft, fuldkornsrugmel
1 dl Kokosmel
25g Skummetmælkspulver
1 tsk kanel og 2 spsk sukrin+ til topping
1 dl piskefløde
1 tsk vaniljepulver
1 dl skyr
50 g chokolade 70-85%
Fremgangsmåde
Pisk æg og olie sammen med sukrin plus.
Bland brombær og rabarber sammen i en skål og rør flydende sødemiddel, vaniljepulver og revet citronskal i.
Bland hasselnøddemel, bagepulver, rugmel, kokosmel og skummetmælkspulver sammen i en skål.
Bland æggemassen med mel massen.
Kom bagepapir i en lille springform og hæld nu 1/3del af dejen i bunden af formen.
Kom bærblandingen ovenpå og tilsidst den sidste del dej ovenpå.
Drys med kanel og sukrin plus.
Bag kagen ca 45-50 min ved 175 grader.
Lad kagen køle lidt af.
Pisk flødeskummen og vaniljepulver stiv og vend forsigtigt skyr i.
Fordel flødeskum ovenpå kagen og drys til sidst med hakket chokolade.