Low carb-burger med jordskokfritter.
550 kcal pr personer (530g)
Varer til 4 personer
Ingredienser til 4 personer
Jordskokfritter:
500g Jordskok, rå
2 spsk fedtstof til stegning
salt
Burger:
100 g skyr
1 fed hvidløg
salt og peber
700g Hakket oksekød 3-7%
4 stk Tortilla, lille størrelse, fx fuldkorn
1 håndfuld babyspinat
1 håndfuld friske spirer
3 stk Tomat
1-2 stk Løg, rødløg
50 g pesto
evt sukkerfri ketchup fra cervera & agurkeskiver
Fremgangsmåde
Vask jordskokkerne grundigt og del dem i kvarte. Steg dem i fedtstoffet til de er møre og drys med salt & karry.
Rør skyr sammen med revet hvidløg, salt og peber.
Form kødet til 4 flade bøffer, krydr med salt og peber og steg dem i fedtstoffet på en pande i ca 5 min. på hver side.
Lun tortillaerne på en tør pande i ca. 1/2 minut på hver side og skær eller riv dem til burgerbollestørrelse. Sådan du får nok stykker til 4 over og 4 under.
Læg spinat på under tortillaen. Dernæst friske spirer, og læg så en bøf ovenpå. Smør med hvidløgsskyr.
Læg så skiver af tomat og løg. Slut med klar pesto.
Afslut med tortillatop.
Serves med jordskokfritter.
Info: Der er to opskrifter på aíoli, en nem og en mere tidskrævende. Du vælger selv.
Tip: Server med coleslaw i stedet for jordskokfritter.