Julepetit fours med orangechokolade
124 kcal pr portion (27g)
Varer til 16 portion
Ingredienser til 16 portion
100 g pistacienøddemel (blend nødderne til mel i en minihakker)
30 gram sukrin+
1/2 tsk vaniljepulver
4 spsk flydende oliemargarine, fx Ama/Kærgaarden/Lise
120 g sukkerfri fløde chokolade, fx Cavalier Stevia Mælk
2 spsk revet appelsin skal
1 spsk appelsin saft
100 g fløde 38% (1 1/4 dl fløde)
50 g mandelflager
Fremgangsmåde
Bland pistacienøddemel, sukrin+, vaniljepulver og ælt det sammen med flydende oliemargarine.
Fordel dejen i 16 mini muffinsforme, fx hjerteformet.
Dejen er meget løs. Tryk den ned i formene og lidt op ad kanterne. Prik i bunden med en gaffel.
Bag bundene ved 160 grader varmluft i ca 10-15 min.
Lad bundene køle lidt af før du kommer chokoladefyld på toppen.
Hak chokoladen groft og kom det i en skål. Varm fløden op i en gryde.
Den skal bare lige bringes i kog.
Hæld den over chokoladen og rør i chokoladen indtil den er smeltet. Chokolademassen skal have en homogen konsistens. Tilsæt derefter appelsinskal og saft.
Fordel chokolademassen over de 16 nøddebunde og top med mandelflager.
Stil kagerne på køl minimum en time eller i fryseren ca 30 minutter.
Opbevares i køleskabet.