Græskarhummus & lammespyd
730 kcal pr personer (328g)
Varer til 4 personer
Ingredienser til 4 personer
1/2 hokkaidogræskar
100 gram kikærter i vand, forkogt
40 g olivenolie
1-2 fed hvidløg
2 spsk stødt spidskommen (eller 4 spsk. hele spidskommen)
1 tsk knust tørret chili
1 citron, saften heraf
1/2-1 tsk salt
2 spsk tahin uden salt
2 stk Peberfrugt, rød
750g Lammekød, bryst, råt
1-2 spsk tørret rosmarin
salt og peber
8 træspyd
Fremgangsmåde
Skær græskarret i store stykker og kog det under låg i 10 minutter. Du skal kunne stikke en gaffel i. Bland alle ingredienserne til hummus i en blender eller foodprocesser.
Skær peberfrugten i store tern.
Sæt skiftevis kød og peberfrugt på træspyd. Drys med salt, peber og rosmarin.
Bages i ovnen i ca. 20-25 min. ved 200 grader. Vendes efter 10 min.
Tip: Hvis du bruger spidskommenfrø til opskriften skal du brænde dem af på en tør pande i 3-5 min. Derefter skal de knuses i en morter, så de bliver til pulver. Denne metode kan med fordel anvendes, du du får meget mere smag ud af det.
Denne ret er PCO venlig, fordi sammensætningen af måltidet, primært består af fedtstoffer. Den lille mængde græskar der er i retten får derfor ikke betydning i forhold til blodsukker stigning.