Græskarsalat med feta og cashew
349 kcal pr personer (390g)
Varer til 4 personer
Ingredienser til 4 personer
1 hokkaidogræskar
2 spsk olivenolie
3 spsk tamari
1 tsk stødt kanel
lidt flydende sød/stevia
lidt salt og groft peber
lidt frisk eller tørret rosmarin
2 håndfuld salat fx lolla rosa
½ hoved krølsalat
1 æble
2 spsk pistacienøddeolie
4 dråber flydende sød
2 spsk. pistacienøddeolie
1-2 spsk æbleeddike
40 g paranødder
30 g cashewnødder, tørristet på en pande 2-4 min
200g feta akadia 16%
150 g grønne bønner
lidt frisk bredbladet persille
2 spsk nigellafrø (tørristet)
Fremgangsmåde
Flæk det uskrællede græskar og skrab kernerne ud. Skær derefter græskarkødet i lidt tykke både.
Læg dem på et bageplade med bagepapir. Rør olie, tamari, kanel, flydende sød og salt sammen. Fordel blandingen over græskarbådene.
Bag græskarstykkerne i ovnen ved 200 grader eller 165 grader varmluft i 15-20 min.
Riv salaten i mundrette stykker. Skær æblet i tynde både.
Pisk dressingen sammen af olie og eddike, smag den til og bland den med salaterne.
Anret salaten på et fad med de bagte græskarstykker, ristede cashewnødder og para nødder og drys til sidst med feta. Pynt med frisk persille og tørristet nigellafrø.
TIP: Pga det høje fedtindhold i opskriften, og den meget begrænset græskar mængde er denne ret PCO-venlig. Spis fx kylling til som protein.