Fennikelsalat med appelsin og nigellafrø
185 kcal pr personer (193g)
Varer til 4 personer
Ingredienser til 4 personer
200g Hvidkål
1 fennikel
1 appelsin eller blodgrape
1 håndfuld frisk koriander
3 spsk olivenolie eller hasselnøddeolie
1 spsk æbleeddike eller hvidvinseddike
1 knsp karry
salt og peber
1 lime, saften heraf
6 tørret abrikos i strimler
2 spsk nigellafrø, evt. tørristet
Fremgangsmåde
Snit fennikel og hvidkål i tynde strimler. Skær appelsinen i både og derefter i mindre stykker på ca 1 cm.
Lav en salat af fennikel, kål, appelsin og vend det med frisk korianderblade.
Rør olie, æbleeddike, karry salt, peber og limesaften sammen.
Vend marinaden i salaten.
Snit abrikoserne i strimler og drys dem og nigellafrø over salaten.
Tip: Spis 200 gram kød eller fisk til.