print Energifordeling pr personer

Fennikelsalat med appelsin og nigellafrø

Af Majbritt L Engell, Netslank 185 kcal pr personer (193g)

Varer til 4 personer

Ingredienser til 4 personer

200g Hvidkål
1 fennikel
1 appelsin eller blodgrape
1 håndfuld frisk koriander
3 spsk olivenolie eller hasselnøddeolie
1 spsk æbleeddike eller hvidvinseddike
1 knsp karry
salt og peber
1 lime, saften heraf
6 tørret abrikos i strimler
2 spsk nigellafrø, evt. tørristet

Fremgangsmåde

Snit fennikel og hvidkål i tynde strimler. Skær appelsinen i både og derefter i mindre stykker på ca 1 cm.

Lav en salat af fennikel, kål, appelsin og vend det med frisk korianderblade.

Rør olie, æbleeddike, karry salt, peber og limesaften sammen.

Vend marinaden i salaten.

Snit abrikoserne i strimler og drys dem og nigellafrø over salaten.

Tip: Spis 200 gram kød eller fisk til.