Blomkålssalat med mozzarella og lam
519 kcal pr personer (358g)
Varer til 4 personer
Ingredienser til 4 personer
600g lammekød, fx culotte
2 fed hvidløg
1/2 blomkål
3 gulerødder
300g spidskål, f.eks. rød spidskål
1 pakke mozzarella
1 håndfuld frisk basilikum
olivenolie eller pistacienøddeolie
2 tsk balsamico glaze (f.eks. fra Princip)
salt og peber
20g macadamianødder
Fremgangsmåde
Gnid lammekødet med salt og peber.
Riv hvidløget, og gnid det i overfladen på kødet.
Steg det ved 225 grader i ovnen ca 15 min. Skru ned til 175 grader, og lad kødet stege i ovnen, til det har en centrumtemperatur på ca. 65-70 gader (15-20 min afhængig af culottens størrelse).
Pluk blomkålen i små buketter. Skræl gulerødderne i lange strimler med en gulerodsskræller og snit spidskålen i tynde strimler. Skær mozzarellaen i strimler.
Pluk basilikumblandene og vend blomkål, gulerodsstrimler, spidskål, mozzarella og basilikum sammen. Snit kødet i mindre stykker og vend det med i salaten eller server det ved siden af.
Hæld olie og balsamico glaze over salaten og drys med salt og peber.
Pynt med macadamianødder, og servér.
Tip: Brug evt lammekørn i tern og steg det på en pande i 2 spsk kokosolie i 5-8 minutter.