Kyllingeburger lowcarb med aubergine fritter
391 kcal pr personer (373g)
Varer til 8 personer
Ingredienser til 8 personer
ca 8 burgerboller:
3 stk æg
100g philadelphia light
1/2 tsk bagepulver
10g Skallin eller HUSK
30g hasselnødder
1/2 tsk salt
20g sesamfrø
Fyld til ca 4 personer:
1 kilo kyllingbryst
3 stk avocado
2 spsk friskhakket persille
saften fra 1 citron
lidt salt
6 tomater
8 spsk Pesto
1 rødløg
1/4 iceberg, eller anden salat
evt 1/2 radicchio
Fritter ala aubergine:
3 stk Auberginer
4-5 spsk olivenolie
1 knsp karry
salt
evt frisk timian
evt lidt ketchup, sukkerfri
Fremgangsmåde
Rist hasselnødderne på en tør pande og mal dem til fint mel.
Del æggeblommerne og hvider i to skåle. Pisk hviderne stive.
Pisk philadelphiaen sammen med æggeblommerne.
Tilsæt de øvrige ingredienser hertil og pisk indtil alle klumper er væk.
Vend forsigtigt æggeblommemassen i hviderne.
Fordel dejen på en bageplade med bagepapir, så du får 8 klatter - lav godt afstand mellem dem. Drys med sesamfrø og bag dem i ovnen ved 150 grader i 25-35 min.
Kog kyllingen i vand i en gryde ca 20 minutter.
Når kyllingen er færdig plukkes den til strimler.
Mos avokadoen og rør den sammen med persille og citronsaft.
Smag til med salt.
Skær tomaterne og rødløgene i skiver.
Skæld salaten og riv bladene i mindre stykker.
Skær auberginen i både ala kartoffelbådestørrelse. Steg dem i fedtstof med karry, salt og timian.
Når alle ingredienser er klar samles burgeren:
Lav en burger af 2 stykker brød, salat, kylling, avokadomos, skiver af tomat, og pesto i burgeren. Server fritter og evt. sukkerfri ketchup til.
INFO:
Server to burgerboller pr. person - en "over" og en "under".
Obevares på køl.