print Energifordeling pr personer

Gryde med okse og aubergine

Af Majbritt L Engell, Netslank 537 kcal pr personer (710g)

Varer til 4 personer

Ingredienser til 4 personer

1 aubergine
4 tomater
4 løg
4 spsk olivenolie
2 fed hvdilød
700 g hakket oksekød 3-7 %
1 dåse flået tomat
3 spsk balsamico
3 spsk soja (f.eks. tamari)
1 dåse tomatpuré (140 g)
30 g mørk chokolade, 70 %
4 laurbærblade
1 peberfrugt, grøn
100 g ost 17 % (alm. skæreost eller primadonna light)
2 skiver rugbrød

Fremgangsmåde

Skær auberginen i små firkanter og del tomaterne i otte både hver.

Skræl løgene, og skær dem i små både, eller hak dem fint. Svits løgene i olivenolien.

Hak hvidløget og tilsæt det til løgene. Kom kødet i og lad det simre under løg nogle minutter.

Tilsæt aubergine, tomat, flåede tomater, balsamico, soja, tomatpuré, laurbærblade, mørk chokolade og peberfrugt skåres i strimler.

Lad retten simre under låg 20-25 min,. og rør løbende.

Servér retten pyntet med revet ost, frisk persille og med halve skiver ristet rugbrød.