print Energifordeling pr personer

Lam og bagt græskar med rødløg

Af Majbritt L Engell, Netslank 636 kcal pr personer (557g)

Varer til 4 personer

Ingredienser til 4 personer

800g lammekød, f.eks. bov
2-3 fed hvidløg
2 spsk lys miso (sojapasta)
3 dl vand
2 spsk fintrevet frisk ingefær
1 spsk friskrevet gurkemeje, eller 1 tsk tørret gurkemeje
3 rødløg
1 hokkaidogræskar
2 æbler
4 spsk olivenolie

Pynt: frisk koriander eller frisk timian
små tortillaer til servering

Fremgangsmåde

Skær lammekødet i ca. 2 cm store tern.

Riv hvidløget. Rør misopastaen fri for klumper med vandet. Bland fint revet hvidløg, frisk ingefær og gurkemeje i.

Skær rødløgene i skiver, hokkaidoen i tern og æblerne i både. Bland det hele med kødet og vend det i olien.

Bag i ovnen ved 180 grader 45-55 minutter.

Pynt retten med frisk koriander eller timian. Servér med en lun tortilla til.

Tip: Marinér evt. kødet i misoblandingen dagen før for at få endnu bedre smag.