print Energifordeling pr stk

Fiberrige hveder

Af Ida, Netslank 107 kcal pr stk (60g)

Varer til 12 stk

Ingredienser til 12 stk

2,5 dl fingervarmt vand
1 pakke gær
350 g hvid hvedemel
2 tsk kardemomme
2 tsk Skallin
1 æg

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet.

Bland de øvrige ingredienser i og ælt dejen godt.

Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter.

Form 12 boller og læg dem tæt sammen i en bradepande beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 20 minutter.

Bag hvederne ved 170 grader varmluftovn i ca. 15 minutter.

OBS! Pga. det høje indhold af mel, er denne opskrift ikke velegnet til vægttab. Hvis du ikke har PCO eller har svært ved at styre søde sager/brød kan opskriften bruges til vedligehold. Her er de fiberrige hveder et godt alternativ til almindelige hvederknopper.